Vandrerridt i Hüttener Berge Naturpark

To dages vandrerridt i Hüttener Berge Naturpark

Fra St. Sognstrup og Kostur deltog Terje med Atli fra Askholt og Inger Margrethe med Otur fra Overfussing.
 
af Inger Margrethe Hansen.

Den 24.- og 25.september 2016 deltog Terje og jeg i et ”2- Tagesritt durch die Hüttener Berge”. I Den tyske Islandshesteforening, IPZV e.V., afdelingen for breddesport har man de sidste par år afholdt ”Wanderreittwoche” altså vandrerridtuge en uge i maj og en uge i september. Dvs, at det er lokalklubber landet over, der arrangerer. I disse uger gælder det om at ride så mange km som muligt, ved hvert ridt bliver deltagerne registreret med navn, alder, adresse, hestens navn og alder, og IPZV udarbejder en WRC. VM Stafetten registreres også her.
Vi tilmeldte os lokalklubben ”Islandspferdefreunde zwischen den Meeren”s ridt, hvor lederen af ridtet hed Jörn. Klubben er hjemmehørende i den nordlige del af Slesvig Holsten.

Hüttener Berge Hestesko 

Da vi i 2015 red VM stafett fem dage i Slesvig Holsten, fra Syd for Kielerkanalen mod nord til den danske grænse i alt 140 km, red vi sammen med en rytter ved navn Jörn, vi kendte ikke hans efternavn. Men tænk, det var den Jörn og gensynsglæden var stor.
Til vandrerridtet her skulle vi mødes ca 10.30 hos Jörn, der bor i Güby syd for Schleswig. Vi var i alt 10 deltagere, og vi havde glædeligt gensyn med endnu tre ryttere fra VM stafetten. Vejret var fantastisk og naturen ligeså. Målet første dag var Aschberg, det højeste punkt i området, og på de 18 km via Brekendorf var der både meget stejle opstigninger og særdeles stejle nedstigninger. Alle både ryttere og heste klarede det fint. Ved Aschberg var der folde med dejligt græs og vand klar til hestene. Aftensmaden blev indtaget ved borde og bænke ved siden af foldene, der i virkeligheden var en stor fold, hvori der var otte aflukkede folde, ganske genialt. Siden rykkede vi ind i Herberget, hvor vi skulle overnattede. Resten af aftenen gik med hygge og historier fra VM stafetten 2015, og med planlægning af deltagelse i VM stafetten i 2017.
 
 
Søndag morgen havde vi super flot morgenbuffet i Restauranten ved siden af Herberget. Vejret var om muligt endnu mere sommerligt, og vi red af sted ca kl 10.00. Forinden var flere ryttere, deriblandt Terje, blevet interviewet af en journalist fra Eckernförder Zeitung. Dagens etape var ca 28 km, men væsentlig nemmere at ride, da terrænet var mere jævnt. Igen havde vi meget smukke udsyn over vand, skov og marker. Vi red via Osterby og Hummelfeld tilbage til Güby. Og det gik over stok og sten i et tempo, som jeg aldrig før har redet på Otur, min dejlige nye hest.
De 46 km blev indberettet til IPZV's rangliste, og her bliver vi næppe nr 24 af 110 som vi var efter stafetten i 2015, men havde vi kunnet lægge de ca 200 km, som vi red på Vestkystridtet fra Klitmøller til Herning, så var vi kommet helt i top. Ved årsskiftet måtte vi dog se os overhalet, så vi sluttede på en 34. plads af 126 ryttere.
 

Vi håber, at dette ikke er vores sidste vandrerridt. Det var helt bestemt en fantastisk oplevelse at deltage i.
St. Sognstrup Islandsheste v/Lone og Per Nĝrgaard Sognstrup | Sognstrupvej 28 A, Nr. Felding, 7500 Holstebro  | Tlf.: 20786104